Tofurántotta
1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva 2 db zöldpaprika, felaprítva 1-2 tk kurkuma 1-2 teáskanál jódozott tengeri só 1 ek vegamix 30 dkg natúr v. füstölt tofu, felkockázva
A hagymát és a zöldpaprikát apró kockákra vágva pároljuk meg vízben (bőven lepje el a víz). Mielőtt a víz elpárologna, adjuk hozzá a fűszereket. Amikor teljesen elfőtte a levét a hagyma, ismét öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a kis kockákra felvágott tofut, majd egy villa segítségével nyomkodjuk szét a tofut, miközben a lé újból elpárolog. A kurkuma miatt olyan színe lesz, mint a tojásrántottának. A tofut nem kell agyonfőznünk, inkább arra az állagra törekedjünk, ami hagyományos rezgős tojásrántottát jellemzi, azaz ne legyen se túl lágy, se túl kemény. tetejét megszórhatjuk egy kis őrölt paprikával. Teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasszuk.
|